معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد در اين ننشست طي سخناني با اشاره به اینکه طرحهای مرتبط با عشایر باید با برنامهریزی مدون باشند، گفت: تمام عشایر استان یزد تا پایان امسال بیمه میشوند.
به گزارش روابط عمومي فرمانداري خاتم ، سید محمدرضا سیدحسینی، اظهار کرد: در دو شهرستان خاتم و ابرکوه که عشایر در آنها ساکن هستند، سیاست جهاد کشاورزی باید به صورت کامل مشخص باشد.
وی افزود: نباید مجتمع دامداری و گلخانهای درست کنیم اما عشایر با توجه به فرهنگی که از آن برخوردارند، حاضر به استفاده از آن نباشند و این مجتمعها بدون بهرهبرداری ساخته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد اضافه کرد: کارهای ابتدایی و پیش پا افتاده انجام دادن نه آنها را راضی میکند و نه ما را، اگر برنامه درستی نداشته باشیم، اقداماتی که انجام میدهیم، بدون نتیجه میشود.
سیدحسینی گفت: ردیف استانی برای عشایر در نظر گرفتن را قبول داریم اما به شرط اینکه یک برنامه مشخص و مدونی داشته باشیم.
وی اضافه کرد: جامعه عشایر هم باید برنامههای تدوین شده را بپذیرند و حاضر باشند آن را انجام دهند، یک برنامه مدون با در نظر گرفتن مسئولان و عشایر باید تدوین شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد عنوان کرد: ما الان مشکل بیپولی و اعتبار نداریم بلکه ما مشکل پروژه داریم.
مشکل ما کمبود منابع مالی نیست، در پروژهها مشکل داریم
سیدحسینی بیان کرد: الان ما هیچ پروژه بدرد بخوری نداریم، پروژهای که بتواند استان را تکان دهد و یک رونقی در استان ایجاد کند وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: نباید این فکر را کرد که چون اعتبار نیست کار نمیکنیم، ما برنامه نداریم، برای هر کاری که برنامه وجود داشته باشد و معلوم کنیم که کجا هستیم و به کجا میخواهیم برویم، پول و اعتبار را فراهم میکنیم.
تمام مطالعات کتابخانهای رد میشوند / اعتبار لازم برای تمام طرحهای توجیهدار عشایری را تامین میکنیم
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد افزود: مطالعات که بر اساس مطالعات کتابخانهای آمده باشد را به صورت کامل رد کردهایم، باید مطالعات میدانی باشد و از ظرفیت جوانان و دانشجویان استفاده کنیم، هزینه آن را هم به صورت کامل پرداخت میکنیم.
سیدحسینی گفت: کف خدمات مورد نیاز عشایر باید مشخص شود تا بتوانیم خدمات کاملی به آنها ارائه کنیم، اعتبار برای عشایر اگر با برنامه باشد به هر میزانی که لازم است را تامین میکنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه بیان شد یکی از مشکلات عشایر بیمه خدمات درمانی است، با صحبتهای کارگزاری بیمه، مقرر شده که تمام عشایر تا پایان امسال از بیمه عشایر برخوردار شوند. 820خانوار عشایر در خاتم زندگی میکنند
زاده رحمانی فرماندار خاتم هم در این نشست اظهار کرد: در شهرستان خاتم، خانههای بهداشت دقیقترین آمار را از عشایر دارند و حدود 820 خانوار در این شهرستان از عشایر هستند.
وی افزود: یکی از اقداماتی که برای عشایر در شهرستان خاتم انجام شد، برگزاری جشنواره فرهنگ عشایر با گستره ملی بود که امسال و با استقبال پرشوری انجام شد.
فرماندار خاتم تصریح کرد: دستگاههای اجرایی متاسفانه در زمینه رسیدگی به عشایر وظایف خودشان را به درستی عمل نمیکنند.
زاده رحمانی افزود: عشایر با جان و دل مراتع را درک میکنند و هرگز به دنبال تخریب آن نیستند، الان هم به دلیل کاهش تعداد دام عشایر، چرای این دامها کمتر شده و نگرانی در زمینه تخریب مراتع نداریم همچنین در صورتی که علوفه مراتع زیاد شوند و چرا انجام نشود، خطر آتش سوزی زیاد میشود.
وی گفت: در تعریف مرتع و مرتعداري برای چرای دام مرز جغرافیایی در نظر گرفته نشده و بیان شده که باید طبق عرف قدیم انجام شود اما در این زمینه ما با استانهای کرمان و فارس با مشکل مواجه هستیم و آنها به این موضوع عمل نمیکنند.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 13,نوامبر,2024